Blanda allt
Automatiskt utkast
januari 17, 2021 av ante Inga kommentarer
januari 17, 2021 av ante Inga kommentarer
Blanda allt
januari 3, 2020 av ante Inga kommentarer
Börja med att starta din ugn på 220 grader. Smula sedan ner din jäst i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten, 38-40 grader. Om du har torrjäst blandar du istället ut jästen i mjölet.
Rör ner olivolja, salt och tillsätt sedan vetemjölet i omgångar tills du fått ihop en fast deg. Knåda degen i cirka 5-10 minuter. Lägg en handduk över bunken och låt jäsa i 30 minuter.
När degen är färdigjäst är det dags att forma frallorna. Dra ut degen till en avlång form. Tänk dig en baguette. Skär sedan i 2-3 cm breda bitar och forma till små bollar.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka 25 minuter.
Pensla med ett uppvispat ägg och grädda frallorna sedan i 15 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna på galler och servera dina frallor med en skiva ost och lite sylt.