Frukustbullar
Börja med att starta din ugn på 220 grader. Smula sedan ner din jäst i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten, 38-40 grader. Om du har torrjäst blandar du istället ut jästen i mjölet. Rör ner olivolja, salt och tillsätt sedan vetemjölet i omgångar tills du fått ihop en fast deg. Knåda degen i cirka 5-10 minuter. Lägg en handduk över bunken och låt jäsa i 30 minuter. När degen är färdigjäst är det dags att forma frallorna. Dra ut degen till en avlång form. Tänk dig en baguette. Skär sedan i 2-3 cm breda bitar och forma till små bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka 25 minuter. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda frallorna sedan i 15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler och servera dina frallor med en skiva ost och lite sylt.
Portioner
9bullar
Portioner
9bullar
Ingredienser